0
0

قارچ دکمه ای پرورش دهیم!

1044 بازدید

قارچ دکمه ای سفید با نام علمی Agaricus bisporus، قارچی شناخته شده در میان مردم که با داشتن خواص دارویی و درمانی و تغذیه ای در برنامه غذایی مردم جای گرفته است.

خواص دارویی و تغذیه ای قارچ دکمه ای:

قارچ دکمه ای به دلیل داشتن ترکیبات پلی ساکاریدی متنوع، در رفع آلودگی های ویروسی، باکتریایی، قارچی و کاهش مقاومت ویروس ها و باکتری ها و قارچ ها در برابر آنتی بیوتیک های رایج نقش مهمی ایفا می کنند. عصاره قارچ دکمه ای سفید به عنوان کاهنده گلوکز خون معرفی شده است و در رژیم غذایی افراد دیابتی نوع یک و دو توصیه می شود.

قارچ دکمه ای ۸۵ تا ۹۵ % آب دارد. این میزان آب، به ارزش غذایی قارچ افزوده است. قارچ دکمه ای دارای پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین A، ویتامین های گروه B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K می باشد.
آشنایی با آناتومی قارچ دکمه ای:

اندام‌های رویشی در قارچ دکمه‌ای شامل هیف­ ها و میسیلیوم­ ها هستند به رشته یا ساختارهای لوله‌ای مانند هیف یا ریسه گفته می‌شود که بر اثر به هم پیوستن هیف ها، میسلیوم ها تشکیل می‌شوند. اندام‌های زایشی در قارچ دکمه‌ای، قسمت هوایی آن‌هاست که ماشروم Mushroom نامیده می‌شود، در واقع همان بخشی که به‌عنوان محصول برداشت می‌شود.

کلاهک یا Cap به قسمت کلاه مانند اندام هوایی قارچ و پایه یا ساقه قارچ Stipe or Stalk به اندام پایه ای قارچ که کلاهک روی آن قرار گرفته است، گفته می شود.

کلاهک به‌وسیله یک غشا یا پرده که در حد واسط کلاهک و پایه قرارگرفته است، پوشیده شده است که به آن غشا یا پرده قارچ Veil membrane می گویند.

با نزدیک شدن به بلوغ قارچ غشا پاره می‌شود و تیغه ها در زیر کلاهک نمایان می‌شود، تیغه محل تشکیل اسپورهای قارچ است.

قارچ‌ها با تولید و انتشار اسپور تکثیر می‌شوند. اسپور همچون گردی که از تیغه های پشت قارچ بیرون می ریزد و با کشت آن روی گندم پخته، طی عملیاتی بذر قارچ را تولید می کنند.

آشنایی با مراحل رشد و پرورش قارچ دکمه ای:

پس از کشت بذر قارچ، میسیلیوم شروع به رشد نموده و به صورت توده‌ای و مجتمع درمی‌آیند و از بستر رشد و مواد غذایی موجود در آن مصرف می‌کند. میسیلیوم در حالت طبیعی در بستر رشد استقرار می‌یابد که این مرحله ریسه دوانی نامیده می‌شود. در این مرحله تنظیم صحیح شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و میزان CO2 برای رشد بهتر میسلیوم ها مهم است.

 

ریسه دوانی در خاک پوششی

پس از آن میسیلیوم ها این توانایی را دارند که کلاهک تولید کنند ولی باید شرایط بستر و محیط را طوری فراهم نماییم تا میسیلیوم ها وارد فاز زایشی شوند. در این شرایط با تغییر شرایط محیطی میسیلیوم وارد فاز متفاوتی می‌شود که این فاز همان مرحله جنسی می‌باشد.

با ورود میسیلیوم ها به فاز زایشی یک تقاطع بین دو میسیلیوم نر و ماده رخ می‌دهد و درنهایت حاصل آن ‌یک گره ایجاد می‌شود و بعد از آن ظهور پین هدهای نخودی را خواهیم داشت.

هوادهی

قارچ ها در انتهای مراحل رشد خود به قارچ بالغ تبدیل می شوند و آماده جهت برداشت می شوند.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://yektafarm.com/?p=1249
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
yekta_admin
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد قارچ دکمه ای پرورش دهیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.